Stoichkov: Ikke imponeret af Danmark

Hristo Stoichkov er Bulgariens største fodboldspiller i historien, og efter spillerkarrieren har han blandt andet været landstræner for bulgarerne i perioden 2004-2007.

Men Stoichkov fik langt fra samme succes på trænerbænken som inde på banen, og efterfølgerne har heller ikke skilt sig synderligt ud.

Bulgarien har ikke formået at kvalificere sig til en slutrunde siden VM i 1998 med netop Stoichkov på holdet.

Men den temperamentsfulde tidligere Barca-stjerne mener, at Bulgarien denne gang har en god chance for igen at være med blandt verdens førende landshold.

Stoichkov lugter som mange andre bulgarere en sensationel andenplads i gruppen. Men det vil kræve sejr over Danmark. Ikke en umulig mission.

- Det her hold kan slå alle i gruppen. Jeg var slet ikke imponeret af Danmark i Sofia. Hvis der ikke havde været en udvisning til Bandalovski, så havde vi vundet den kamp. Bulgarien var klart bedst og havde rigtig godt fat i Danmark, indtil det røde kort faldt, siger Hristo Stoichkov i et interview med den bulgarske sportsavis Top Sport.

Bulgarien kom foran allerede efter syv minutter i en hektisk start, hvor det danske landshold kom under massivt pres allerede fra første sekund i udekampen 12. oktober.

Men det røde kort til Ivan Bandalovski efter 20 minutter bragte Danmark tilbage i kampen. Trods en mand i overtal i 70 minutter scorede Danmark kun en enkelt gang ved Nicklas Bendtner.

Bulgarien er kommet til København med en fornem 6-0-sejr over Malta fredag og en selvtillid, der giver tro på et stort resultat. Hristo Stoichkov tror, Bulgarien kan lave en sensation og tage alle tre point.

- Vi kan godt vinde den kamp, uden tvivl. Det er længe siden, vi har haft et så godt og stabilt landshold. Det er et hold, hvor alle kæmper for alle, og jeg tror, at holdet har kvaliteterne til at komme med til VM, siger en optimistisk Stoichkov.

Den bulgarske legende tror især, at Danmark får problemer med kontraløb og angrebsprofilen Aleksandar Tonev, der scorede hattrick mod Malta. Han er brandvarm både på landsholdet og på klubholdet Lech Poznan i Polen.

 

Dagens Gossip