Stor aktion mod skattesvindel flere steder

En større ring af formodede skattesvindlere får tirsdag et bank på døren af politiet på Sjælland.

I en stor samlet aktion har Task Force Øst i tæt samarbejde med Skat og politiet på Vestegnen samt i København slået til mod omkring 10 adresser.

- Vi har lige nu fire anholdte, som vi betragter som bagmænd i en stor sag om kædesvig. Sammenlagt sigter vi for ikke under 35 millioner kroner, siger Lisbeth Jessen, leder af efterforskningen i Task Force Øst, til Ritzau.

Aktionen startede klokken 10 tirsdag, og politiet regner med at være færdig senere på dagen. Ud over de anholdte regner politiet med, at yderligere to personer selv melder sig.

- Vi har efterforsket i lidt over et halvt år, og vi har i dag fokuseret på en virksomhed i Rødovre, fortæller efterforskningslederen.

Kædesvig er, når virksomheder bruger flere forskellige underleverandører for at sløre, hvem der unddrager beløbene, og for at dække over den sorte arbejdskraft, der anvendes.

Der er ofte tale om et simpelt koncept for svig, der foregår ved hjælp af uregistrerede virksomheder, fiktive fakturaer, sort arbejde, stråmænd og identitetstyveri.

Virksomhederne lukker ofte, så snart myndighederne henvender sig.

 

Dagens Gossip