Stor aktion på motorvejen: Chauffør får bøde på op mod 90.000 kroner

Sydøstjyllands Politi lukkede mandag aften klokken 22.30 motorvej E 45 i nordgående retning ved rasteplads Ejer Baunehøj.

Alle køretøjer ledt ind på rastepladsen til en nøje planlagt og omfattende kontrol. I sydgående retning blev der ”lukket” ved rasteplads Fuglsang, men dog kun for person- og varebiler.

Frem til klokken 4 i nat arbejdede i alt 100 ansatte fra Sydøstjyllands Politi, en række andre politikredse og fra Rigspolitiet og fra Skat, Fødevarestyrelsen og Trafikstyrelsen med at kontrollere alle køretøjer og personer for en lang række forhold.

En lastbilchauffør havde i særlig grad uorden i sin køre-hviletid og kan se frem til en samlet bøde på op mod 90.000 kroner.

En anden chauffør havde fusket med lastbilens kontrolapparat, således at tachografen midlertidigt var sat ud af drift, det medfører en bøde på 30.000 kroner.

Og tre smokingklædte herrer strandede i forbindelse kontrollen midlertidigt på rastepladsen Ejer Bavnehøj, da den taxa de blev transporteret i havde en forsikringsrestance. De festklædte herrer blev tilbudt varmt ophold, indtil de fik skaffet alternativ transport – de blev hentet af familie.

Politiet holdt den udvidede kontrol, da politiet har en mistanke om, at lyssky handlinger foregår i aften- og nattetimerne. Det fortæller vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen, der ledede aktionen:

- Derfor valgte vi, at lægge den udvidede rutinekontrol i dette tidsrum og det må siges at have givet resultat, siger han.

Oversigt over de væsentligste fund ved kontrollen:

Der er kontrolleret ca. 1000 køretøjer, heraf ca. 185 lastbiler/busser. Blandt de 185 lastbiler/busser var 47 udenlandske. Der blev skrevet i alt 121 sigtelser, fordelt med 43 sigtelser på lette køretøjer og 78 sigtelser på tunge køretøjer. De 78 sigtelser på tunge køretøjer fordelte sig på 38 lastbiler, heraf 8 udenlandske lastbiler.

Samlet bødestørrelse for hele aktionen er på ikke under kr. 700.000,- og politiet beslaglagde tre lastbiler, indtil bøderne er betalte.

Overtrædelser:

Lette køretøjer (personbiler/varebiler):

4 x kørsel i narkopåvirket tilstand

1 x spiritusbilist

8 x hastighed 150 - 170 km/t i 130 km zone

5 x kørsel uden førerret

4 x manglende registrering

8 x ej medbragt kørekort

2 x taxisager

5 x diverse fejl og mangler

1 x ej fastspændt barn

2 x overlade føring til person uden kørekort.

3 x besiddelse af euforieserende stoffer (eget forbrug)

Tunge køretøjer (lastbiler/busser):

1 x cabotage

16 x køre-/hviletid

4 x farligt gods

9 x kontrolapparat (tachograf)

1 x manglende chaufføruddannelse

22 x diverse fejl og mangler

2 x vejbenyttelsesafgift

2 x manglende attester/dokumentation

Skat:

4 x bøder ifm. danske chauffører i udenlandske biler

1 x afgiftssag

Fødevarestyrelsen:

17 x påtaler, heraf medførte 5 sanktioner i form af pålæg

Trafikstyrelsen:

14 lastbiler indkaldt til syn

 

Dagens Gossip