Stor forskel på landsplan: Her holder danske ægteskaber længst

Langt flere jyder end københavnere holder sammen i et klassisk ægteskab.

Det skriver JydskeVestkysten ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

Avisen har set nærmere på tal fra Danmarks Statistik, som viser, at kun 34,5 procent af ældre over 70 år bosiddende i København er gift eller separeret.

I Varde, som ligger i Vestjylland, er tallet helt oppe på 55,7 procent.

Det kan ifølge den sydjyske avis skyldes, at det er mere acceptabelt at leve papirløst sammen i større byer som København.

Margrethe Kähler, chefkonsulent i Ældre Sagen, bakker op:

- I Vest-, Midt- og Sønderjylland er der få enlige, og det, tror jeg, hænger sammen med, at traditionerne om kernefamilien vejer tungere end i de moderne storbyer som København og Aarhus, siger Margrethe Kähler til JydskeVestkysten.

Ifølge hende kan det meget vel være, at ældre i de store byer har partnere, men har indrettet sig anderledes end andre steder, rent parforholdsmæssigt.

- I København og Aarhus er dét at leve på polsk helt accepteret, ligesom nye plejehjem for homoseksuelle også er accepteret af ældre københavnere og aarhusianere. Hvis du kommer lidt længere ud i traditionelle sammenhænge, så vil man være mere skeptisk, siger Margrethe Kähler.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip