Stor mangel på boliger til studerende

En opgørelse over antallet af ungdomsboliger, som Ministeriet for By Bolig og Landdistrikter har lavet for DR Nyheder, viser, at der i dag findes 64.423 ungdomsboliger på landsplan, og dem skal 247.860 studerende kæmpe om.

Tidligere har nogle studerende været henvist til at bo hos bekendte eller på campingpladser langt hen på efteråret, men det er ikke godt nok, fastslår Jakob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd.

»Det kan vi ikke være bekendt i et land som Danmark, hvor vi satser på at skulle have den bedst uddannede generation nogensinde. Hvis du ikke har tag over hovedet og et sted at mødes med din læsegruppe, så får du den værst tænkelige studiestart,« siger han til DR Nyheder.

Jakob Ruggaard frygter, at manglen på studieboliger vil ramme de studerende hårdt:

»Mange studerende ender hos fuskede udlejere, hvor huslejen er større end SUen. Det er et kæmpe problem, men de studerende har ikke noget valg.«

Socialdemokraterne erkender, at der er brug for at gøre noget.

»Vi bliver nødt til at se på, om der er mulighed for at få opført nogle studieboliger, som er så billige, at de studerende kan betale huslejen,« siger by- og boligordfører Jan Johansen (S) til DR Nyheder.

 

Dagens Gossip