Stor pris til Kolding-komponist Østen Mikal Ore

En ny, prestigefyldt dansk komponistpris på 50.000 kroner, uddelt af Statens Kunstfond, lander nu i Kolding. Der er to prisvindere. Københavnske Borderline Ensemble vinder 50.000, og det samme beløb sammen med æren i forbindelse med denne første prisuddeling tilfalder Kolding-komponisten Østen Mikal Ore, lærer ved Kolding Musikskole og MGK Syd.

Østen Ore får prisen for sit projekt ”Satellitter for synlige og usynlige musikskole-ensembler”, der tænkes opført i Kolding af musikskolestuderende i den kommende tid.

Det er ny musik og nyskabende musik, opført af fire orkestre, der spiller på én gang – men som ikke ser hinanden. Publikum ser også kun ét ensemble ad gangen. Det er kun komponisten – og dirigenten – Østen Ore, der kan holde trådene samlet i det komplicerede værk, men gradvist i det musikalske forløb mødes musikken og musikerne og værket smelter sammen til en helhed.

- Første gang en pris uddeles, er der jo lidt ekstra prestige i det, og jeg betragter det som et stort skulderklap til mig, at jeg er den ene af de to første prisvindere. En anerkendelse af mit arbejde og en forøget mulighed for at få værket opført i Kolding, siger norskfødte Østen Ore, der har undervist i spansk guitar på musikskolen i Kolding siden 1995 og i komposition siden 2000. Det er ham selv, der har oprettet faget komposition i Kolding, et af de første steder i landet, man har set denne uddannelse på en kommunal musikskole.

Han er uddannet som klassisk guitarist ved konservatorierne i Oslo og Odense og som komponist ved konservatoriet i Aarhus. Hans værker har været opført mange steder i Europa, USA og Canada.

 

Dagens Gossip