Stor sag om boligbedrag endelig afsluttet i landsretten

En omfattende sag om bedragerier med udgangspunkt i ejendomsselskabet Abaris Ejendomme er endelig nået til vejs ende i Østre Landsret.

Dommen mod sagens syv tiltalte har været længe undervejs, da retssagen midt i forløbet blev afbrudt i næsten to måneder.

Afbrydelsen skyldtes en skandale med tre af sagens forsvarsadvokater, som landsretten sensationelt besluttede at fyre på grund af problemer med deres habilitet.

Det var nemlig blevet afsløret, at der havde været forsøg på returkommission fra flere forsvarere - de var angiveligt blevet bedt om at aflevere en del af deres salærer til de tiltalte til gengæld for at blive valgt som advokater i sagen.

En af advokaterne havde følt sig presset til at betale 25.000 kroner tilbage til sagens hovedtiltalte, Olav Nielsen, som før hed Aasted. Og det startede en helt ny sag om afpresning, som Nordsjællands Politi dog ikke har fundet beviser for.

Københavns Politi har tidligere sagt, at man nu er i gang med at undersøge påstanden om returkommission, og det kan derfor resultere i en ny sag.

De syv mænd, som var tiltalt i den oprindelige sag om bedrageri med bolighandler, fik for de flestes vedkommende samme strafudmåling i landsretten som i byretten.

Kun tre ud af de syv fik ændret straffen - to af dem endda til det værre.

Henrik Müller får hævet sin straf fra to år til to år og seks måneder, mens Søren Christensen, som var med til at stifte svindelselskabet Abaris Ejendomme, fik skærpet sin straf med seks måneder til fire år og seks måneder.

Straffen på fem år til Olav Nielsen, som anses for at være hovedmanden bag boligsvindlen, som kostede investorer millioner, er stadfæstet.

Svindlen gik blandt andet ud på, at de dømte mænd solgte og var medvirkende til at sælge ejendomme og grunde forskellige steder på Vestsjælland. De blev solgt til en opskruet pris for lokke investorer til at skyde penge i Abaris via salg af pantebreve.

Ved domsafsigelsen i landsretten i København siger retsformand Linde Jensen, at Olav Nielsen og Kim Fabritius de Tegnagel, som får sænket sin straf med seks måneder til tre år, ikke må arbejde som ejendomsmæglere "indtil videre".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip