Stor søgning til uddannelse som bedemand

14 personer fra hele landet er i øjeblikket på skolebænken på Udviklingscenter Syd i Haderslev, hvor de er ved at uddanne sig til bedemænd. Udviklingscentret har i nært samarbejde med organisationen Danske Begravelser.dk udviklet markedets mest omfattende bedemandsuddannelse.

Interessen er så stor, at der umiddelbart efter nytår etableres endnu et seks ugers uddannelsesforløb.

- Den karakteristiske iværksætter er en person, som brænder for en idé, og derfor - uden videre - kaster sig ud i en tilværelse som selvstændig. For nogen går det godt, andre klarer det ikke. Bedemandsuddannelsen er en kombination af det bedemandsfaglige stof og den teoretiske viden, alle har behov for, når de etablerer egen forretning, siger kursuschef Per Birkelund.

Fundamentet for uddannelsen er akademimerkonom uddannelsens modul ”Iværksætteri i praksis”. Ved at bestå det modul får deltagerne 10 ECST point, som de kan kombinere med andre uddannelser, hvis de ikke ønsker at fortsætte i begravelsesindustrien.

Bliv ven med Dagens Sønderjylland - Altid gratis nyheder

Den bedemandsfaglige del af undervisningen omfatter eksempelvis besøg på et krematorium, viden om kirkegårdskultur, krisehåndtering, psykologi, arbejdsmiljø, løfteteknik, etik, lovgivning og salmesang. Blandt underviserne er sønderjyske bedemænd, præster og erhvervsfolk.

Uddannelsen henvender sig til medarbejdere i hele sundheds- og plejesektoren, ansatte i eksisterende bedemandsforretninger, til ledige der ønsker et karriereskift eller at etablere egen virksomhed. Deltagerne på det første hold kommer blandt andet fra Vejle, Slagelse, Næstved, Aarhus og Hedensted. Under opholdet i Haderslev bor de enten på hotel, bed-and-breakfast eller privat.

Det nuværende hold begyndte den 4. november, og ved den første delevaluering gav deltagerne uddannelsen karakteren 8,25 på en skala, hvor 10 er bedst og 1 lavest. Deltagerne hæfter sig specielt ved vekselvirkningen mellem praktik og teori, og det, at underviserne alle har en praktisk viden om de emner de underviser i.

Når deltagerne har bestået eksamen, er de kvalificeret til at søge om at blive en del af Danske Begravelsers franchiesystem.

 

Dagens Gossip