Stor succes: Dansk firma klar med termometer til din mobiltelefon

Det er det danske firma Robocat, som er kendt for sine apps både lokalt og internationalt, der i dag har lanceret et nyt projekt.

Det drejer sig Thermodo, der er et lille elektronisk termometer til din smartphone, og som giver dig den nøjagtige temperaturmåling direkte fra din telefon.

- Vi har lavet vejr apps, og nu vil vi lave vejr hardware, siger chefdesigner Michael Flarup til Dagens.dk.

I vinteren 2011 lancerede Robocat den lille termometer app, Thermo der viste temperaturen udenfor. Flere end to millioner mennesker har til dags dato downloadet Thermo og langt de fleste syntes godt om appen.

Desværre beretter Robocat om enkelte misforståelser hvor vrede anmeldere har klandret appen for ikke at vise den korrekte temperatur ved brændeovnen eller på toilettet.

Da smartphones desværre ikke kan måle temperatur måtte drengene fra det lille københavnske firma på tegnebrættet for at komme frem til en løsning. Dette blev til Thermodo, en lille ny gadget til din smartphone.

Og så kommer det helt vilde. På blot syv timer i dag er det lykkedes dem at samle 200.000 kroner ind til det videre arbejde.

Projektet bliver nemlig finansieret igennem det amerikanske website Kickstarter, som benytter sig af crowd-funding, en metode der tillader små udviklerhuse at springe mellemmanden over og forudsælge en idé eller et produkt direkte til kunden.

Interessen har været stor, og teknologisider som Engadget og TechCrunch har begge bragt artikler om det lille danske termometer.

- Det er en spændende tid vi lever i, når små hold kan finansiere deres projekter direkte igennem forbrugeren. Der er pludseligt blevet kortere vej fra idé til eksekvering, siger chefudvikler Willi Wu fra Robocat til Dagens.dk.

Så et vaskeægte stykke dansk innovations-succes er godt på vej.

Link til Kickstarter

Link til Robocat

 

Dagens Gossip