Stor tiltro til dansk EM-gentagelse

Således skal landstræner Ulrik Wilbeks landshold i den indledende pulje i kamp mod Tjekkiet, Makedonien og Østrigs EM-debutanter. Hermed undgik man en ’skrækpulje med hold som Island, Ungarn og Rusland.

»Uanset hvem vi var kommet i pulje med, er jeg overbevist om, at Danmark genvinder EM. Publikum vil bære Wilbeks tropper frem til guldet,« siger eks-landsholdsspilleren Joachim Boldsen, der fulgte lodtrækningen fra tilskuerpladserne i Jyske Bank Boxen.

Landstræner Ulrik Wilbek lægger heller ikke skjul på sin optimisme.

»Målet er, at vi ved EM naturligvis skal nå så langt som overhovedet muligt. Kan vi genvinde guldet fra sidste års EM i Serbien, vil det være fantastisk. Men vi må erkende, at Spanien er en klasse over os andre. De er klare guldfavoritter. Selvfølgelig går vi efter at revanchere vores nederlag til dem i VM-finalen. Men skal drømmen realiseres, skal vi altså virkelig spille godt,« siger Ulrik Wilbek, der især var tilfreds med Danmarks indledende pulje.

»Det er perfekt, at vi får Østrig, Makedonien og Tjekkiet. Det er alle hold, som vi kan og skal besejre. Målet er derfor, at vi kommer videre fra den indledende pulje med maksimum point,« siger Ulrik Wilbek, der til gengæld godt kunne have ønsket sig en nemmere mellemrunde.

»Vi bliver parret med EMs klart stærkeste pulje. Spanien, Island, Ungarn og Norge er alle stærke. Og et af disse hold bliver siet fra. Det var godt, at vi ikke havnede her,« siger Ulrik Wilbek.

Glæder sig til hjemmebanen

Det giver det danske landsholds Bundesliga-topscorer, Hans Lindberg, ham ret i.

»Det ville have været udmærket, hvis vi havde undgået Spanien. Men når vi nu får dem i mellemrunden, undgår vi at møde dem i semifinalen. Og det er jo egentlig ganske udmærket,« siger Hans Lindberg, der håber på dansk EM-guld.

»Det er det ultimative mål. Jeg har det fint med, at vores indledende pulje ser overkommelig ud. Så kan vi stille og roligt spille os ind i turneringen. Og forhåbentlig vil modstanderne i mellemrunden være godt og grundigt trætte efter de første opslidende kampe,« siger Hans Lindberg.

Landsholdets langlemmede back, Nikolaj Markussen, glæder sig til at spille EM på hjemmebane.

»Det bliver en kæmpe oplevelse at optræde for op mod 15.000 tilskuere i hver eneste kamp. Det vil i forhold til konkurrenterne give os en klar fordel. Jeg tror, at vi har en god chance for at vinde guld igen,« siger han.Men bliver det til dansk triumf?

»Det tror jeg. Hjemmebanen vil blive afgørende. Danmark har et fremragende hold,« siger Kristian Kjelling, der som norsk landsholdsspiller var inviteret til at tage del i lodtræknings-eventen af Det Europæiske Håndboldforbund, EHF

Allerede på nuværende tidspunkt har DHF solgt 30.000 billetter til slutrunden.

Da man i 2010 var værter for kvindernes EM indkasserede man et regnskabs-plus i million-klassen.

»Vi drømmer om en gentagelse. Nu klarede Tyskland sig desværre ikke helskindet gennem kvalifikationen. Det betyder, at indtægterne bliver knapt så store som håbet. Men ikke færre end 900 frivillige vil hjælpe til. Deres medvirken er guld værd for os,« siger DHFs generalsekretær, Morten Stig Christensen.

 

Dagens Gossip