Storbanker tjener tykt på pensionskunder

En gennemsnitlig kunde med en opsparing på en million kroner måtte sidste år slippe 11.000 kroner for at få forvaltet sin pensionsopsparing i Danica og Nordeas nye og populære markedsrenteprodukter. Prisen var til sammenligning 6000 kroner i pensionsselskabet PFA og blot 2000 kroner i Sampension, skriver Børsen.

Ifølge direktør Søren Andersen fra rådgivningsselskabet Invensure, der har samlet tallene fra selskabernes egne reviderede regnskaber, er der ingen tekniske forklaringer på, hvorfor Danica og Nordea er så meget dyrere.

Han vurderer ifølge Børsen, at pensionsselskaberne betaler for meget til bankernes forvaltere i Danske Capital og Nordea Markets. Derved tjener moderbankerne Danske Bank og Nordea tykt på pensionsselskabernes høje priser.

Hos Sampension genkender administrerende direktør Hasse Jørgensen, at forskellen på investeringsgebyrer handler om bankers behov for at tjene penge.

»Det er jo et minefyldt område at udtale sig om de andre. Men for de kommercielle selskaber generelt vil jeg sige, at de skal finde forskellige måder at tjene penge på, til gengæld vil jeg ikke uddybe det,« siger han.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Både Nordea og Danica forklarer de høje investeringsomkostninger med, at de har en relativt stor andel kunder, der selv styrer deres investeringer, hvilket ifølge selskaberne trækker de gennemsnitlige omkostninger op, skriver Børsen.

Ifølge Peter Lindegaard, der er investeringsdirektør i Danica, er Danicas priser rimelige.

»Jeg kan ikke sige andet, end at det er de omkostninger, som vi mener, retfærdiggør den service og den rådgivning, vi giver, og de onlineløsninger, vi har. Det er en betragtning om, hvad vi tager i betaling for det produkt, vi leverer,« siger han til avisen.

 

Dagens Gossip