Storbrand lukker Kenyas vigtigste lufthavn

En kraftig brand har onsdag lukket den internationale lufthavn i Kenyas hovedstad, Nairobi, mens brandfolk kæmper for at få kontrol med flammerne i Østafrikas vigtigste transportknudepunkt. Det oplyser flere internationale medier.

- Der er en alvorlig brand på JKIA (Jomo Kenyatta International Airport), men vi gør alt, hvad der står i vores magt for at undgå en krise, siger Mutea Iringo, højtstående embedsmand i Kenyas indenrigs- og nationale koordineringsministerium.

Brandfolkene kæmper med branden, men de er ved at løbe tør for vand, forklarer indenrigsministeriet, der opfordrer trafikken til at give plads til tankvogne, der kører i pendulfart til brandstedet med vand.

- Bortset fra nødlandinger, så er alle flyvninger til JKIA blevet aflyst. Lufthavnen er lukket, tilføjede Iringo.

Branden begyndte kort før daggry.

Passagerer bliver evakueret i sikkerhed, og der står store røgsøjler til vejrs fra en af hovedbygningerne, skriver BBC tidligt onsdag morgen dansk tid.

Der er endnu ingen meldinger om brandårsag eller eventuelt kvæstede og omkomne i forbindelse med branden.

Iringo siger, at branden er voldsom og tilføjer, at ankomst- og immigrationssektionen er fuldstændig ødelagt.

Fly er blevet omdirigeret til andre lufthavne, heriblandt havnebyen Mombasa, tilføjer indenrigsministeriet.

Billeder på kenyanske medier viser flammer, der står højt op i luften og bølgende skyer med tyk, sort røg fra hovedankomst- og afgangsterminalen med snesevis af politi- og brandkøretøjer på stedet.

Lufthavnen fungerer som regionalt knudepunkt for det østlige Afrika. Mange internationale langdistanceruter lander her, hvorfra passagererne fortsætter til andre lande i regionen.

Lufthavnen er opkaldt efter Kenyas første præsident, Jomo Kenyatta.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip