Storbritannien mister topkarakter i kreditvurdering

Skrevet af BNB

20/04/2013
Kreditvurderingsinstituttet Fitch oplyste fredag aften, at det ikke længere giver Storbritannien topkarakter i kreditværdighed. Det sker to måneder, efter at Moody's fratog Storbritannien topkarakteren.Fitch har reduceret sin kreditvurdering fra AAA til AA+, med den begrundelse, at der er lange udsigter til at Storbritannien igen får økonomisk vækst. Fitch hæfter sig blandt andet ved, at Storbritannien statsgæld vil løbe op i 101 pct. af bruttonationalproduktet, før gældsbyrden igen vil begynde at falde. I andre lande med topkarakteren AAA ligger statsgælden på 50 pct. af BNP.Fitch siger i sin nedgraderingsmeddelelse, at Storbritanniens evne til at modstå økonomiske rystelser ikke længere modsvarer de krav, der kræves for at et land kan opnå topkarakter.De tredje store internationale kreditvurderingsinstitut,Standard & Poor's, har tidligere meldt ud, at risikoen for en nedgradering af Storbritannien er en til tre.

Mest læste i dag

Kreditvurderingsinstituttet Fitch oplyste fredag aften, at det ikke længere giver Storbritannien topkarakter i kreditværdighed. Det sker to måneder, efter at Moody's fratog Storbritannien topkarakteren.

Fitch har reduceret sin kreditvurdering fra AAA til AA+, med den begrundelse, at der er lange udsigter til at Storbritannien igen får økonomisk vækst. Fitch hæfter sig blandt andet ved, at Storbritannien statsgæld vil løbe op i 101 pct. af bruttonationalproduktet, før gældsbyrden igen vil begynde at falde. I andre lande med topkarakteren AAA ligger statsgælden på 50 pct. af BNP.

Fitch siger i sin nedgraderingsmeddelelse, at Storbritanniens evne til at modstå økonomiske rystelser ikke længere modsvarer de krav, der kræves for at et land kan opnå topkarakter.

De tredje store internationale kreditvurderingsinstitut,Standard & Poor's, har tidligere meldt ud, at risikoen for en nedgradering af Storbritannien er en til tre.