Stormen Dagmar og hendes lillebror rammer Danmark

En fyrig dame ventes at gøre sin entre over Danmark fredag. En storm, som DMI har valgt at kalde Dagmar, ventes at ramme det vestlige Danmark med vindstød af orkanstyrke fredag eftermiddag.

I hælene på Dagmar følger lørdag endnu en storm, som dog skal lidt højere op i middelvindstyrke for at få et navn, oplyser DMI.

- Den første storm, der kommer i fredagsdøgnet, er hurtig og hidsig. Den storm, som rammer lørdag, dækker et større areal og er mere langvarig, men kommer ikke helt op på de samme vindstyrker, siger Frank Nielsen, vagtchef ved DMI.

- Den første storm har fået et navn, fordi den kommer op på en middelvind på 25 meter i sekundet ved Vestkysten fredag eftermiddag, siger han.

Der ligger altså to blæsende døgn forude. Fredag bevæger et lavtryk sig hen over det nordligste Jylland i løbet af dagen, og det får vinden til at tage til. Der ventes hård eller stormende kuling med vindstød op til stormstyrke.

Især det vestlige Jylland kan blive ramt af storm, som fredag eftermiddag formentligt kulminerer med vindstød af orkanstyrke.

- Lavtrykket fortsætter østpå og topper nok på Sjælland ved 18-19-tiden, men der har det tabt lidt af pusten, så vi kan nøjes med en hård kuling med vindstød af stormstyrke, siger Frank Nielsen.

Dagmar ser ud til at blive relativt kortvarig, for natten til lørdag aftager vinden. Men det er blot stilhed før endnu en storm. Lørdag står et nyt lavtryk nemlig igen står klar til at passere landet. Særligt Nord- og Vestjylland kan få storm med vindstød af orkanstyrke.

- Lørdagens storm ser umiddelbart ikke lige så voldsom ud som Dagmar, men den varer i længere tid og dækker hele landet, så det er lidt anden slags storm, siger Frank Nielsen.

Hvis lørdagens meget kraftige blæst udvikler sig, så middelvinden kommer over 25 meter i sekundet, får den formentligt et drengenavn, der begynder med bogstavet e.

I løbet af lørdag og natten til søndag ventes forhøjet vandstand ved den jyske vestkyst og i den vestlige del af Limfjorden. Det samme gælder Roskilde Fjord, Isefjorden, nordkysten af Sjælland og Øresund nord for København.

Samtidig advarer DMI om risiko for, at færger må aflyses, og broer lukkes på grund af stormen.

Lørdag aften og natten til søndag aftager den kraftige blæst langsomt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip