Stormoskeer skræmmer ikke københavnerne

»Jeg tror, at de fleste københavnere har et relativt afslappet forhold til det, at man tror på noget, og at man gerne vil mødes et sted med andre, der tror på det samme og vil have det fællesskab. Jeg tror, at de fleste københavnere tænker: slap nu af, om den drama, som nogle medier og nogle få grupper i befolkningen prøver at piske op,« siger kulturborgmester Pia Allerslev.

Hun understreger dermed, at den i sig selv bemærkelsesværdige stilhed, der har været omkring byggeriet af stormoskeen på Rovsingsgade, ikke skyldes politiske spekulationer, men snarere finansielle bekymringer.

»Opførelsen af den her moske handler ikke om farven på regeringen. Det, der har haft rådhusets interesse, er, hvad der risikeres, hvis man lukker op for penge fra forskellige regimer, som man ikke ønsker at modtage støtte fra,« siger hun.

Det store moske-byggeri er finansieret af Qatar og har kostet 150 millioner kroner. Det har fået Københavns Borgerrepræsentation, blandt andre Socialdemokraternes Lars Aslan Rasmussen (S), til at frygte en stærk radikalisering af det islamiske samfund i Danmark.

»Den slags gaver fra Qatar er ikke gratis, og jeg er bekymret for, at muslimer i Danmark risikerer at blive radikaliseret og skubbet endnu længere væk fra det samfund, som de skal være en del af,« sagde han i august til Berlingske.

Men kulturborgmesteren mener alligevel, at der er god grund til at fejre det 6.800 kvadratmeter store byggeri, der tirsdag får sat kronen på værket, når den 20 meter høje minaret rejses.

»Det hører en storby til at have en moske med minaret, derfor skal København selvfølgelig også have en. Jeg glæder mig over, at københavnerne har taget imod den her moske uden drama og gjort det til en naturlig del af hovedstaden. Så jeg synes, at der er alt mulig grund til at fejre det i dag,« siger Pia Allerslev.

Det Islamiske Råd oplyser ifølge Kristeligt-Dagblad.dk, at blandt andre dronningen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og emiren fra Qatar vil blive inviteret til indvielsesfesten. Den endelige dato for indvielsen er endnu ikke offentlig.

 

Dagens Gossip