Stormvejr: DSB er i højeste beredskab

Det er uvist, hvilken betydning mandagens stormvejr får for togafgangene i Danmark, men hos DSB og Banedanmark er man forberedt på eventuelle udfordringer.

Det oplyser trafikinformationschef i DSB Tony Bispeskov til Ritzau.

- Vi er i højeste alarmberedskab sammen med Banedanmark for at sikre, vi står bedst muligt rustet i forhold til stormen.

- Vi har folk klar til at fjerne væltede træer fra skinnerne eller gøre noget ved køreledningerne, hvis de skulle tage skade, siger han.

Mandag ved middagstid har vejret foreløbig ikke haft indflydelse på DSB's intercity-strækninger.

DSB forventer dog, at bilister vil give flere passagerer i togene, hvis broerne lukker.

- Vi regner ikke som sådan med, at der kommer togaflysninger, men vi opfordrer dem, der havde tænkt sig at rejse i dag, til at holde øje med dsb.dk eller rejseplanen.dk. Der kan man se eventuelle forsinkelser på den konkrete togafgang, siger Tony Bispeskov.

Vindhastigheden kan give problemer med svingende køreledninger, fordi de risikerer at filtre sig ind i togenes køreledningsophæng, som kan føre til, at køreledningerne bliver revet ned.

På S-togstrækningen til Køge Bugt vil man ved vindhastigheder på over 13 meter i sekundet sænke farten fra cirka 100 til 70 kilometer i timen. Det kan give en forlænget rejsetid på op til 10 minutter.

Derudover er IC Bornholm aflyst resten af mandagen, fordi færgen mellem Ystad og Rønne ikke sejler. Derfor kan man tidligst komme fra Bornholm natten til tirsdag klokken 1:00 eller til Bornholm tirsdag morgen klokken 6:36.

Selskabet Arriva oplyser over for Ritzau, at de ikke forventer, at stormen giver forsinkelser på deres tre togstrækninger i Jylland.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip