Strammere kurs over for direktørlønninger

Direktørernes lønninger, bonusser og aktieoptioner skal ikke længere kunne aftales bag lukkede døre i bestyrelseslokalerne.

Et flertal på Christiansborg er således positive over for EU's idé om, at aktionærerne skal have magt til at sætte en stopper for de stigende direktørlønninger på generalforsamlingerne, skriver Information.

Selv om forslaget fra EU's kommissær for det indre marked, Michel Barnier, endnu er under udarbejdelse, så er de tre regeringspartier samt Enhedslisten umiddelbart positive over for idéen.

Uden at forholde sig konkret til tanken, så har økonomiminister Margrethe Vestager (R) kaldt det "en god idé".

Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, mener, at målet er at sikre, at "bestyrelser og ledelser ikke kommer til at vokse for tæt sammen".

- Denne diskussion var jo strengt taget ikke nødvendig, hvis selskabernes bestyrelser afspejlede aktionærernes synspunkter, siger Benny Engelbrecht til Information.

- Men om det kan løses på denne måde, eller ved at bestyrelserne får en anden sammensætning, er for tidligt at sige, tilføjer han.

SF's erhvervsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt, vil heller ikke tage endelig stilling til tanken, men siger dog:

- Det er ikke rimeligt, at mange almindelige lønmodtagere år efter år skal udvise løntilbageholdenhed, mens mange topdirektørerne fortsat får skyhøje lønninger.

- Jeg synes derfor, at det kan være et skridt i den rigtige retning at give aktionærerne mere indflydelse på lønpolitikken på direktionsgangen i den enkelte virksomhed.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip