Strejke truer togtrafikken i Tyskland

Togdriften i Tyskland bliver igen uregelmæssig, efter tyske lokoførere har besluttet at indlede en ny strejke i protest mod deres arbejdsforhold.

Godstransport holder stille fra tirsdag klokken 02.00, og fra onsdag samme tid vil passagertrafikken også blive ramt af strejken, meddeler lokoførernes fagforening, GDL, på en pressekonference i Berlin mandag eftermiddag.

Der er ikke fastsat en dato for, hvornår strejken afblæses. GDL vil med 48 timers varsel meddele, hvornår togene kommer til at køre igen.

Strejken er den niende i en langvarig strid mellem GDL og det statsejede selskab Deutsche Bahn (DB), der er uenige om løn og arbejdsforhold.

Fagforeningen beskylder DB for ikke at tage forhandlingerne alvorligt, mens DB omvendt beskylder GDL for at have afbrudt forhandlingerne, når en aftale var tæt på at falde på plads, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

En repræsentant for GDL siger til Reuters, at den kommende strejke vil være mere langvarig end tidligere strejker, og den vil også komme til at ramme helligdage, hvor mange passagerer typisk benytter tog.

Det betyder, at strejken også kan betyde aflyste togafgange i pinsen.

En syv dage lang lokoførerstrejke tidligere på måneden var den hidtil længste i Deutsche Bahns historie.

Strejken skabte store forstyrrelser i Tyskland, hvor omkring 5,5 millioner mennesker tager toget dagligt og en femtedel af al godstransport foregår på skinner.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip