Stresscoach: Drop drømmen om den perfekte jul

03/12/2012 08:43

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Julekort, pyntning af juletræ, julebag og køb af julegaver - for ikke at tale om julefrokoster og æbleskiver og adventshygge i familiens skød.

Julen er hjerternes tid, men mange danskere oplever også julen som årets mest stressende tid.

En meningsmåling foretaget af Wilke for Newspaq viser, at 8,2 procent af den danske befolkning erklærer sig enig eller meget enig i, at julen er så stressende, at de ikke bryder sig om den.

Stresscoach Bjarne Toftegård råder danskerne til at sætte ambitionsniveauet ned.

- Rigtig mange oplever, at julen er en ekstra stressende tid. Der er mange forventninger til julen om, hvordan det skal og bør være, og hvis man kører efter en perfekt jul, så er man næsten sikker på at blive skuffet, siger han til Newspaq.

Bjarne Toftegård opfordrer folk til at købe gaver i god tid, lade bageren stå for de "hjemmebagte" småkager og trappe ned arbejdsmæssigt nogle dage inden juleaften.

Og når juleaften kommer, skal man lade børneopdragelsen hvile.

- Hvis man vil have en god juleaften, skal man sørge for, at børnene har det godt. Juleaften skal være en god aften. Det er ikke den aften, man skal opdrage børnene, siger Bjarne Toftegård og opfordrer forældrene til at bruge hele dagen - og ikke kun aftenen efter flæskesteg og ris a'lamente - på at pakke gaver op.

Julestressen er dog på retur. Sidste år svarende 10 procent af danskerne i en lignende undersøgelse foretaget for Newspaq, at julen gør dem så stressede, at de ikke bryder sig om højtiden.