Strid hos Christina Watches

En stribe danske ryttere - deriblandt Michael Reihs, Daniel Foder, Mads Würtz Schmidt og Rasmus Guldhammer - forlod holdet og blev i høj grad erstattet af udenlandske kræfter.

Direktør Claus Hembo forklarede udskiftningen med ambitionsmæssigt vokseværk hos midtjyderne, der vil være Pro Continental-hold i 2014.

24-årige Rasmus Guldhammer, der for tre-fire år siden blev betegnet som dansk cykelsports store håb, fortæller, at et dårligt klima mellem de udenlandske og danske ryttere var én af årsagerne til, at han nu er skiftet til kontinental-holdet Blue Water Cycling.

- De danske ryttere og nordmanden (Frederik Wilmann, red.) havde jeg det rigtigt fint med. Angelo Furlan var også flink at tale med og hjælpsom. Men de sidste par udlændinge syntes jeg ikke passede ind til den danske mentalitet. Danskerne er meget glade og hjælper hinanden, hvor de udenlandske ryttere, der var der sidste år, var mere egocentrerede. Nogle ryttere kommer kun for at lave resultater for sig selv. Jeg følte, at vi skulle hjælpe dem, men de ville ikke give noget tilbage, siger Rasmus Guldhammer, for hvem misforholdet blev illustreret under sidste års Post Danmark Rundt.

- Vi havde snakket om, at det var mig og Schumacher, der skulle køres for. Lige pludselig ville Michael Rasmussen også køre klassement. Da vi begynder løbet, begynder Thomas Frei at køre sin egen chance, for han vil også gerne være professionel igen. Der var de danske ryttere, som jeg stolede på, mens der var andre, der havde andre interesser. Så bliver man usikker på sig selv, hvis folk begynder at bryde aftaler.

Tidligere har Daniel Foder, der ligesom Guldhammer skiftede fra CWO til Blue Water Cycling, forklaret, at holdet på papiret er det stærkeste herhjemme, men langt fra det mest velfungerende.

Rasmus Guldhammer fremhæver ligesom Foder tyskeren Stefan Schumacher som et eksempel på dysfunktionen hos CWO.

- Ved at tage Schumacher ind, som har et blakket ry på grund at sit tidligere dopingmisbrug, og som gerne vil være professionel igen, så kommer der helt sikkert nogle situationer, hvor han ikke vil udfylde en rolle som hjælperytter frem for at køre sin egen chance. Der er der en anden mentalitet blandt danske ryttere, siger Rasmus Guldhammer.

Direktør for CWO, Claus Hembo, mener, at Guldhammer i stedet skal rette blikket indad. Han henviser til, at rytteren har haft en flygtig karriere og nu kører for sit fjerde hold på lige så mange sæsoner.

- Det tegner et billede af en utilpasset ung mand. Helt privat og personligt holder jeg enormt meget af Rasmus Guldhammer, men han var ganske enkelt ikke god nok, siger Claus Hembo, der sagtens kan se Guldhammer vende tilbage til CWO en dag.

- Han er en fænomenal cykelrytter, men han er også psykisk skrøbelig, siger Hembo, der afviser, at udenlandske ryttere favoriseres i forhold til de danske.

- Vi ligger suverænt nummer 1 på Intercontinental-ranglisten og er indiskutabelt verdens bedste Intercontinental-hold. Her er mange dygtige cykelryttere, og man skal køre sig til det. Om man er dansker eller ej, det betyder intet, siger Claus Hembo.

Han ønsker ikke at kommentere på, om nogle ryttere har brudt aftaler.

Rasmus Guldhammer åbner sæsonen på lørdag i det franske to-dages løb Boucle de l’Artois. Han kigger ikke tilbage på året hos CWO som spildt.

- Det var et lærerigt år, og jeg har fundet ud af, hvad jeg skal gøre, og hvad jeg ikke skal gøre. Indtil videre har det mundet ud i, at jeg har fundet mig selv igen, jeg kører stærkere, og jeg får anerkendelse, siger Guldhammer, der stiler efter at levere så gode resultater i denne sæson, at han kører sig til en professionel kontrakt næste sæson.

 

Dagens Gossip