Studerende beskylder ministerium for SU-spin

23/01/2013 11:17

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Akademikerbørn kommer langsomst gennem studierne, lød det i tv, radio og aviser lige før nytår. Talmaterialet kom fra Uddannelsesministeriet og fik ministeren til at konkludere, at det derfor ikke vil give de store sociale problemer at spare på SU'en.

Andre tal fra ministeriet viser imidlertid, at børn af ufaglærte er dem, der bruger længst tid på studierne.

Faglige organisationer og eksperter ser, ifølge Information, historien som spin og talmanipulation op til de kommende SU-forhandlinger, hvor der skal spares to milliarder kroner.

- Det er jo manipulation, når grundigere undersøgelser viser, at de ufaglærtes børn tager længst tid, siger Jakob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, til Information.

- Det er ærgerligt, at SU-debatten skal foregå på så useriøst et grundlag, men hvis vi skal mane myterne i jorden, så vil beskæringer i det sjette års SU betyde, at færre vil gennemføre studier og færre vil søge om optagelse.

Erik Jylling, formand for Akademikernes Centralorganisation, er godt træt af, at regeringen har ladet SU-debatten komme så langt ud.

- SU-debatten er efterhånden omgærdet af så meget konstruktion af virkeligheden og folk, der lemper halve sandheder ud i medierne; derfor er det på tide, at regeringen melder klart ud, hvad den vil, siger Erik Jylling.

Han er enig med de studerende i, at SU-nedskæringer vil få betydning for, hvor mange og hvem der gennemfører studiet, og hvor lang tid de er om det.

De Radikales uddannelsesordfører, Sofie Carsten Nielsen, mener ikke, at det er forkert, at ministeriet går ud med historien om, at SU-besparelser vil berøre relativt flere akademikerbørn.

- Der er ingen, der har sagt, at vi skal skære i SU'en, men det er da interessant, at det ikke nødvendigvis er antallet af hyldemeter i bogreolen i barndomshjemmet, der har betydning for, om man kommer hurtigt igennem, siger Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/