Studerende bruger hele SU’en på at få tag over hovedet

En undersøgelse fra Djøf viser, at de studerende på en mellemlang uddannelse bruger 96 procent af deres SU på bolig, mens studerende på en kandidatuddannelse bruger mere, end de får i SU, på bolig.

»Der er sket en yderligere koncentration af studerende i de store studiebyer, mens udbuddet af boliger i den samme periode ikke er fulgt med - det er nærmest stabilt. Så nu står vi i en situation, hvor priserne på boligerne stiger, og i yderste konsekvens kan de studerende ikke få et sted at bo,« siger Henrik Løvig, direktør i BoligPortal.dk, til Politiken.

BoligPortal.dk, der formidler boliger til især studerende, forventer, at efterårets kamp om billige studieboliger bliver endnu mere indædt end sidste år.

»Der er kommet omkring en tredjedel flere bachelorstuderende på Københavns Universitet siden 2008, og vi kan se en tilsvarende stigning i efterspørgslen hos os. Det betyder uundgåeligt et yderligere pres på priserne i efteråret, og priserne gør efterhånden ondt på de studerende,« siger Henrik Løvig til Politiken.

Ifølge Djøf-undersøgelsen oplever mange i løbet af deres studietid at være uden egen bolig. Blandt bachelorstuderende er det 33 procent, der en eller flere gange har stået uden bolig, mens 30 procent af de kandidatstuderende har oplevet det samme.

»Der er et akkumuleret problem, som politikerne ikke har taget hånd om i tide. Politikerne burde for mindst fem år siden have konfronteret et alvorligt problem med den basale infrastruktur - manglende boliger til studerende,« siger Henrik Løvig til Politiken.

 

Dagens Gossip