Studerende jubler over SFs SU-krav

Det vækker stor begejstring hos Danske Studerendes Fællesråd, at regeringspartiet SF er klar med tre ufravigelige principper for et nyt SU-system. For principperne betyder nemlig, at SF samtidig siger nej til at forringe SU'en.

- Som formand for de studerende er det en positiv udmelding. Partiet holder fast i god gammel SF-politik, siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd, Jakob Ruggaard.

- Det er min tolkning, at de med kravene har sagt nej til at skære i SU'en, siger han.

SF kræver, at det stadig skal være muligt at modtage SU, selvom man bliver forsinket i studierne.

Partiet vil heller ikke være med til at forringe mulighederne for at gennemføre en uddannelse, og man vil ikke forringe den sociale balance.

- Hvis man skærer i SU'en, viser mange undersøgelser, at det vil ramme socialt skævt og betyde et højere frafald.

- Så jeg mener, at de har sat som ultimativt krav, at de ikke vil skære i SU'en, siger Jakob Ruggaard.

Ifølge Berlingske er udmeldingen fra SF blevet modtaget lunkent af de andre regeringspartier, Socialdemokraterne og De Radikale.

Udmeldingen fra SF kommer, efter at Politiken fredag bragte en historie om, at det ekstra studieår, som studerende har til at gennemføre deres uddannelse, står til at blive helt eller delvist uden SU.

SU koster på nuværende tidspunkt årligt 17 milliarder kroner, og regeringen har bebudet, at reformen skal bidrage med to milliarder årligt til statskassen.

Det skal ske gennem besparelser på SU og ved flere skatteindtægter, hvis de studerende kommer hurtigere igennem.

Regeringen vil til foråret præsentere et forslag til ændring af SU-ordningen. Diskussionerne om udspillet skal endnu være på et niveau, hvor alle muligheder overvejes, og hvor intet er mere i spil end andet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip