Studerende og forskere får adgang til radiokulturarven

- Vi har nu komplette digitaliserede arkiver af alle DR’s radioudsendelser fra 1984 og frem. Når vi går længere tilbage er arkivet ikke komplet, men ambitionen er at få digitaliseret så mange af DR's arkiverede radioudsendelser som overhovedet muligt, så forskere og studerende kan streame dem, siger projektleder Bente Larsen, Københavns Universitet.

Det er det nationale forskningsinfrastrukturprojekt LARM Audio Research Archive, der holder til på humaniora på Københavns Universitet, som i samarbejde med bl.a. DR har gjort de mange udsendelser tilgængelige og søgbare via web-platformen LARM.fm. Alle forskere og studerende på landets videregående uddannelser kan få adgang til søgemaskinen, som foreløbig indeholder knap 800.000 radioudsendelser helt tilbage fra 1931 og frem til i dag.

En guldgrube for forskere

De digitale arkiver kan skabe ny viden om blandt andet dansk sprog, musik og historie. Lige nu er der f.eks. en studerende, der researcher til et speciale om radioens fremstilling af den kolde krig.

- DR’s radio- og tv-arkiver er en sand guldgrube for samtidshistorikere og andre forskere. De er en vigtig del af vores kulturarv fra det 20. århundrede, så det er vigtigt, at de kan anvendes af historikere og studerende til forskningsbrug og i undervisningen, siger historieprofessor Poul Villaume.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip