Studerende: Optræk til skandaløst løftebrud

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) bør afvise rygterne om, at regeringen vil skære i uddannelsesstøtten (SU) til studerende.

Det siger formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSU), Jakob Ruggaard, i en kommentar til Politikens forsidehistorie fredag.

Ingen vil tale til citat i artiklen, men ifølge oplysninger, som Politiken har fra embedsmænd og folketingspolitikere, peger pilen mod en fjernelse eller halvering af det ekstra studieår, som studerende i dag kan bruge til at forlænge studietiden.

- Hvis regeringen, som rygterne lyder, har tænkt sig at fjerne eller halvere det 6. SU-år, er der tale om et skandaløst løftebrud - et af de største i nyere dansk politisk historie, siger Jakob Ruggaard til Ritzau.

- Det her er pinligt for regeringen, og jeg forventer kraftigt, at uddannelsesminister Morten Østergaard vil minde sig selv om sit eget regeringsgrundlag og mane rygterne i jorden.

Formanden for DSF henviser til, at "regeringen soleklart i sit regeringsgrundlag side 21 har udtrykt tilfredshed med SU-systemet, som det ser ud".

Han forventer voldsomme reaktioner fra de studerende, såfremt rygterne viser sig at være sande:

- Jeg kan ikke forestille mig en situation, hvor regeringen vil skære i SU'en på en så voldsom måde, uden at den vil møde bred og voldsom modstand og protester blandt elever og studerende i hele Danmark, siger Jakob Ruggaard.

Formanden for SFU, Gry Möger Poulsen, er heller ikke begejstret.

- Hold op en dårlig idé. Vil I ikke gerne have 25 procent af alle unge til at tage en lang videregående uddannelse? Dumt at fjerne det 6. SU-år, skriver hun på Facebook.

Sofie Carsten Nielsen, uddannelsesordfører for De Radikale, understreger i en mail til Ritzau, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på noget bestemt. Hun kalder Politikens historie for "fejlagtig".

- Regeringen vil fremlægge en reform, der forbedrer statens budget med to milliarder kroner i 2020 ved at studerende afslutter deres kompetencegivende uddannelse tidligere end i dag og dermed tidligere går fra at være SU-modtagere til at være skatteydere, skriver hun.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip