Studerende udfordrer 
fabriks-arbejdere i Horsens

Besøgene er led i Horsens Kommunes samarbejde med Horsens Erhvervsråd, VIA Campus Horsens og videnmiljøerne på Aarhus Universitet om at formidle studenterjobs, praktik og forskningsprojekter til erhvervslivet.

Ansatte glade for besøg
Selvom de unge bryder ind i elektronikfirmaets daglige rutiner, er de ansatte glade for deres besøg.

- Jeg taler ikke engelsk, så de udenlandske studerende er nødt til at have en tolk med på sidelinjen, når de skal tale med mig. Det fungerer fint, men det kan godt være lidt svært pludselig at skulle fortælle om sit job. Jeg har stået for loddekontrollen i Horsodan i 34 år, og jeg er jo bare vant til at gøre mit arbejde, siger Ulla Jensen

De unges opførsel
De øvrige ansatte ser ligeledes de studerendes gang i virksomheden som et friskt pust men understreger, at de unges opførsel har stor betydning for, om samarbejdet fungerer.

- Fabriksarbejdere kommer fra en anden verden end unge, der er vant til at sidde på skolebænken. Derfor betyder det meget, hvilken tilgang de studerende har til virksomheden. Men de unge er smilende og venlige, så det er en win-win situation for begge parter, siger medarbejderne.

Grænseoverskridende at spørge
Den vurdering er de studerende enige i, selvom det kan føles grænseoverskridende for dem at skulle udspørge de ansatte om uddannelse og erfaring.

- Vi lærer at gå tæt på, og det modner os ikke kun fagligt, men også personligt. Vi får føling med den virkelige verden, og på den måde er opholdet et rigtig godt afsæt til at søge job, siger Dorthea Smed Nielsen, der er i gang med en professionsuddannelse i procesøkonomi og værdikædeledelse på VIA Campus Horsens.

Handler om processen
Virksomhedens ejer er tilfreds med at have besøg af de studerendes.

- Det handler om processen, hvor de unge ikke nødvendigvis skal finde nye løsninger, men de kan med deres gode spørgsmål udfordre tingene, og gør, at vi reflekterer over dem, siger direktør Erik Warthoe Hansen.

Foto: Per Algreen. I tre måneder er fire studerende fra VIA Campus Horsens på ugentlige besøg hos elektronikvirksomheden Horsodan A/S i Horsens. Det er fra venstre Dorthea Smed Nielsen, Mette Remme Madsen, Miroslava Miteva og Egle Budryte.

 

Dagens Gossip