Studerende vil demonstrere mod SU-forslag

De studerende går nu på barrikaderne og indkalder til demonstration imod regeringens SU-reform.

Det kommer til at foregå den 28. februar i København, oplyser Jakob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd, til Ritzau.

- Lige nu er der stormøder overalt på Københavns Universitet med en masse studerende, der er frustreret over, at det er den mest ansvarlige og seriøse studenterårgang, der nu må lægge rygge til nedskæringer på to milliarder kroner i SU for at redde erhvervslivet, siger han.

- Derfor indkalder vi til demonstration den 28. februar, siger han.

Regeringens udspil til en ny SU-reform indebærer blandt andet afskaffelse af de såkaldte fjumreår, hvis man tager mere end to sabbatår efter sin studentereksamen.

Derudover skal de studerende møde op til eksamen og ikke komme mere end seks måneder bagud, hvis de fortsat vil have deres SU.

I den forbindelse påpeger Jakob Ruggaard, at flere og flere studerende rammes af stress og dermed nemt kommer bagud.

Derfor mener han, at regeringens SU-udspil er uansvarligt og øger risikoen for flere frafald på de videregående uddannelser.

- Når man begynder at skære i de studerendes levegrundlag, så vil man presse de studerende ud i at tage lån, siger formanden.

- Og det er helt banalt, at hvis man som studerende oplever at stå uden finansiering for sine studier, så vil det være svært at betale for sine studiebøger og huslejen. Og så vil man opleve frafald, vurderer han.

Danske Studerendes Fællesråd mener, at demonstration kan gøre en forskel.

- Man har tidligere set, at der kan ændres holdninger i den regering, vi arbejder med. Og jeg tror heller ikke, at baglandet i hverken SF eller De Radikale er særling tilfreds med det her, siger Jakob Ruggaard og tilføjer:

- Så det handler om at vise, hvor graverende konsekvenserne kan være, og at vi ikke vil være med til det.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip