Studie: Vi har seperationsangst fra vores mobiltelefon

Hjertebanken, svedige håndflader og et blodtryk på himmelfart. Vi er så vant til at være i nærheden af vores smartphone, at mange af os får det decideret dårligt, når den ikke er inden for rækkevidde.

Det viser et amerikansk studie, som har sat fokus på den reaktion, mange smartphone-brugere oplever, når telefonen ikke er i nærheden af dem. Symptomerne minder om angstanfald.

Forsøgspersonerne, der i alt talte 40, blev både stressede og dårligere til at løse en opgave, der gik ud på at finde flest mulige ord til en kryds-og-tværs, når deres telefon ikke var inden for rækkevidde.

Først løste testpersonerne opgaven med telefonen ved deres side. Dernæst skulle de lægge telefonen i den anden ende af rummet og løse samme opgave. Forskerne lod forsøget fortsætte, men ringede nu til telefonen for at undersøge reaktionen hos smartphone-brugeren.

Læs også: Sådan kan din smartphone skade dit helbred

Ud over de fysiske tegn som øget blodtryk og hjertebanken, meldte personerne efter forsøget, at de havde følt ubehag, stress, koncentrationsbesvær og angst. Reaktionerne mindede i flere tilfælde om små angstanfald.

Det er ikke higen efter at svare og derved stoppe ringelyden, der stresser os mest, men selve frygten for ikke at besvare opringningen, mener forskerne ud fra deres data.

Deltagerne fik i øvrigt ikke at vide, at de fik testet deres mobilafhængighed. Grunden til, at de skulle lægge deres mobil væk, var, at den forstyrrede blodtryksmåleren, lød det fra forskerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip