Studievejledere ser flere unge med ondt i sjælen

Undersøgelsen er udført blandt 111 studievejledere på gymnasier, HF-kurser og erhvervsuddannelser.

98 procent af studievejlederne i gymnasiet vurderer i Politikens undersøgelse, at eleverne i løbet af de sidste fem til ti år i stigende grad er begyndt at gå til psykolog. Det samme gør 88 procent af vejlederne på erhvervsuddannelserne.

79 procent af vejlederne i gymnasiet skønner ifølge Politiken, at de unge er mere stressede i dag end for fem til ti år siden, og det samme svarer 60,6 procent af vejlederne på erhvervsuddannelserne.

Dansk Psykologforening bekræfter, at de unge føler et større pres - både via Facebook og andre sociale medier om, at de skal have succes i deres liv, men også i form af et politisk pres fra samfundet omkring dem, som nogle har problemer med at leve op til:

»Regeringen har en dagsorden om, at 95 procent af de unge skal gennemføre en ungdomsuddannelse. Derfor er der mange, der så at sige bliver presset ind i ungdomsuddannelser, hvor der ikke i særlig høj grad er taget højde for, at der kommer flere sårbare unge ind,« siger Dansk Psykologforenings fungerende formand, Rie Rasmussen.

Også de praktiserende læger har bemærket, at der bliver flere stressede og triste unge i venteværelset, siger formanden for Dansk Selskab for Almen Medicin, Lars Gehlert Johansen.

Ifølge Noemi Katznelson, der leder Center for Ungdomsforskning ved Aalborg Universitet, er der en konkurrencetænkning i samfundet, »som siver ind under huden på de unge, især pigerne, som hele tiden optimerer sig selv og synes, de kan præstere bedre, og aldrig kan give sig selv fri«.

 

Dagens Gossip