Styrelse: Kommune svigtede garagebarnet

Helsingør Kommune har fejltolket det svar, som Ankestyrelsen gav kommunen i sagen om det såkaldte garagebarn i Helsingør. Det skriver helsingordagblad.dk

På baggrund af svaret fra Ankestyrelsen undlod kommunen at undersøge et tip om, at der måske boede et lille barn på en adresse i Helsingør hos et forældrepar, der tidligere har fået tvangsfjernet seks børn.

Kommunen opfattede svaret fra styrelsen som om, at lovgrundlaget for at undersøge, om der var endnu et barn på adressen, ikke var i orden.

Men Ankestyrelsen afviser den udlægning.

Her mener man, at Helsingør Kommune godt kunne have undersøgt påstanden om det syvende og hemmeligholdte barn.

- Hvis man tror, at der er et barn, der på en eller anden måde lider overlast, så skal man agere.

- Jeg er ikke enig i den måde, som kommunen har tolket tilsynspligten på, heller ikke i den måde, som de har tolket vores svar på efter deres henvendelser, siger ankechef Henrik Horsten fra fagkontoret Børn i Ankestyrelsen til Helsingør Dagblad.

Forældreparret havde ikke meldt til myndighederne, at de havde fået endnu et barn.

Helsingør Kommune fik et tip om det fra en borger og bad Ankestyrelsen om en vurdering af, om kommunen kunne undersøge sagen nærmere på det grundlag.

- Hvis man har på fornemmelsen, at der er et barn, så skal man undersøge det. Ikke mindst, hvis det er et barn, man er bekymret for.

- Og hvis der er tale om, at der er et barn, som måske ikke er registreret, så skal man selvfølgelig efter tilsynspligten undersøge, om det barn eksisterer, forklarer ankechef Henrik Horsten.

Det cirka fireårige barn blev fundet under en politiransagning af forældreparrets bolig i anden anledning. Ifølge avisen var den pågældende dreng i en meget dårlig fysisk og psykisk forfatning.

 

Dagens Gossip