SU-penge skal bevares på danske hænder

Den aftale har regeringen og oppositionen torsdag indgået i forbindelse med forhandlingerne om en vækstpakke, en SU-reform og en kontanthjælpsreform.

»Det har taget noget tid, og der har været nogle armlægninger undervejs, men det er lykkedes os at komme i hus med en tekst, som er meget tilfredsstillende, og som siger, at hvis det her får et omfang - altså, at udenlandske studerende kommer til Danmark og får dansk SU - som er voksende, så skal man også på europæisk plan tage hånd om det her,« siger Kristian Thulesen Dahl (DF).

De borgerlige partier har under forhandlingerne om en vækstpakke kaldt EU-dommen en potentiel »bombe« under det danske SU-system, og de frygter, at det kan koste Danmark flere hundrede millioner kroner.

Den netop indgåede aftale har været »magtpåliggende« for Dansk Folkeparti, forklarer Kristian Thulesen Dahl.

»Det er nok første gang, at Dansk Folkeparti får sat et rigtig solidt fodaftryk på dansk EU-politik, og det er klart, at det har været banebrydende for os at nå frem til,« siger partiformanden.

Regeringen er også godt tilfreds med aftalen om, at der skal værnes om det danske SU-system.

»Jeg er stolt af at forsvare det danske SU-system, og det tror jeg, vi alle sammen er glade for,« siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager til TV 2 News.

Forhandlingerne mellem regeringen og oppositionen om SU og kontanthjælp fortsætter torsdag.

 

Dagens Gossip