SU-reform rammer handicappede hårdere

Studerende med handicap får med SU-reformen ringere mulighed for at gennemføre studiet. Det mener en af landets førende eksperter, handicaporganisationer og politikere.

Alligevel er der ikke indføjet særlige vilkår for studerende med handicap, der nu i lighed med andre studerende får et halvt år mindre med SU og skærpede aktivitetskrav på studierne.

Det gør ifølge juraprofessor Kirsten Ketscher fra Københavns Universitet reformen tvivlsom.

- Den er ikke er i overensstemmelse med handicapkonventionen, hverken i ånd eller bogstav, siger hun til Politiken.

Uddannelsesministeriet har tidligere oplyst til avisen, at hvis man ikke kan gennemføre it studium på normale vilkår, hører man ikke til i SU-systemet. Man må så søge revalidering, hvilket handicaporganisationerne mener, at flere nu vil gøre.

Men revalidering medfører en række begrænsninger.

Efter en sag, hvor en handicappet mand ikke kunne få sin revalidering med til studiet i Sverige, blev det allerede i 90'erne ambitionen at få studerende med handicap ud af rubriceringen som sociale elementer, forklarer Kirsten Ketscher.

- Den tankegang har man fuldstændig forladt nu - det er uforståeligt, siger hun til Politiken.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mener ikke, at reformen ændrer noget for studerende med handicap og er desuden uforstående over for kritikken fra Kirsten Ketscher.

- Det, vi er forpligtet på i handicapkonventionen, er at ligebehandle. Det følger ikke deraf, at vi er forpligtet til at bedrestille dem, siger Morten Østergaard til Politiken.

Men det er nøjagtig det, vi er, mener Kirsten Ketscher

- Man skal være opmærksom på, at handicap er forbudt at diskriminere på grund af handicapkonventionen, og når man ikke giver dem samme muligheder, så diskriminerer man dem, siger hun til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip