Succesen kom bag på ungt dansk Roskildeband

For nogle bands er det at spille på Roskilde Festival en drøm, der først går i opfyldelse, når de har spillet sammen i årevis og turneret land og rige rundt.

Men for det danske band Communions er historien en helt anden. De fire drenge i bandet kan nemlig - til trods for deres unge alder - allerede bryste sig af, at være booket på den berømte festival to år i træk.

Sidste år kunne bandet således opleves på Roskilde Rising, hvor nye bands i opvarmningsdagene får chancen for at vise, hvad de kan.

Det gjorde de så godt, at de i år er blevet inviteret tilbage, men denne gang i festivalens officielle program.

- Vi føler virkelig, vi bevæger os fremad. Vi er blevet bedre til at spille sammen, og vi kan da også mærke, at der helt klart er kommet mere opmærksomhed omkring vores band i forhold til sidste år, fortæller Jacob van Deurs Formann på 21 år.

Bandet er netop udkommet med deres anden EP, og for Communions har der været stor forskel på tilgangen til denne i forhold til deres første EP, som de udkom med sidste år.

- Det, der er særligt ved os, er, at vi ikke er et produkt i den forstand. Vi fik en del opmærksomhed for den første EP, og det havde vi egentlig ikke rigtig regnet med, men af den grund kan man se den udvikling, vi er i gang med, og som er helt naturlig for os, forklarer 22-årige Martin Rehof og fortsætter:

- Det første, vi udgav, er egentlig ikke noget, vi associerer os selv med. Det var et forsøg på at lave noget, men det blev indspillet inden, vi egentlig havde spillet sammen særlig længe og med en mikrofon til 100 kroner. Det blev til noget fedt, men vi var ikke - ligesom nogle andre bands er det - et produkt, der var klar til at blive markedsført, forklarer han.

Mens nogle gerne vil sætte mærkater som punk og post-punk på deres musik, er det ikke sådan, Communions selv vil kategorisere deres lyd:

- Vores sange har grundlæggende popstruktur, og vi ville nok betegne det mere som guitarpop. Det er de gamle opskrifter, vi arbejder med. Det er to guitarer og bas og trommer. På sin vis er det ret enkelt, men selvom det er enkelt, så er det jo et udtryk for, hvem vi er, siger Martin Rehof, der er forsanger i bandet.

Onsdagens koncert på Roskilde Festival er endnu et skridt i den rigtige retning for det unge band, der også mærker interesse fra udlandet.

- Vi nyder det virkelig. Vi er bare virkelig glade. Vi har fået blod på tanden. Vi har spillet gode koncerter, for eksempel i London. Og man bliver da nysgerrig på, hvad man mon kan opnå, siger Jacob van Deurs Formann.

Bandet består desuden af Frederik Lind Köppen på 21 år og Mads Rehof på 18.

Roskilde Festival løber af stablen til og med lørdag.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip