Succeshold i Touren mangler nattesøvn

En etapesejr og gul førertrøje til Simon Gerrans samt triumfen i holdtidskørslen.

Årets Tour de France har hidtil været en enorm succes for det australske cykelhold Orica-Greenedge, og det har skabt glæde i hjemlandet.

Det siger holdets pressechef, danske Brian Nygaard.

- Det her er kæmpe stort i Australien. Jeg sad i morges og læste australske aviser. Cykelsporten er ikke en af de største sportsgrene dernede. Der er mange andre sportsgrene, australierne går op i, men vi er på forsiden, hvilket er kæmpe stort.

- Holdet er skabt ud af den bølge, som Australien har redet på siden Cadels sejr (australske Cadel Evans' Tour-sejr i 2011, red.), så det er fedt, at vi kan bygge videre på det og brede kendskabet til sporten endnu mere.

- Der er mange, som mister en masse nattesøvn på grund af et her, men det er vi bare glade for, siger Brian Nygaard inden torsdagens 6. etape.

Orica-Greenedge er i gang med holdets blot anden sæson, men rutinen mangler ikke noget i forhold til at være i rampelyset.

- Der er en masse erfaring på holdet trods alt. At have en mand med som Stuart O'Grady, som kører sit 17. Tour de France, er et kæmpe kort at spille, og det er så vigtigt for os at have den trøje og forsvare den, så meget vi nu kan.

- Så det er ikke så indviklet. Det er ikke så svært strategisk. Du kan bare sætte dig frem og træde dig ud af det, og forhåbentlig kommer der ikke så mange overraskelsesmomenter undervejs, siger Brian Nygaard.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip