Sultestrejkende Pussy Riot-aktivist indlagt på hospital

Søndag er Nadezhda Tolokonnikova, der er et af de to fængslede medlemmer af det russiske punkband Pussy Riot, blevet overflyttet til hospitalet, efter at hun siden mandag har sultestrejket.

Allerede fredag blev Tolokonnikova ifølge nyhedsbureauet AFP overført til fængslets medicinske afdeling, men søndag blev det besluttet at flytte hende til et hospital i landsbyen Barashevo i det vestlige Rusland, efter at hendes tilstand er forværret.

Tolokonnikova indledte sultestrejken for at blive flyttet til et andet fængsel, efter hun i et brev sendt ud til medierne har gjort opmærksom på, at forholdene i fængslet er grufulde. Ifølge AFP har Tolokonnikova skrevet i brevet, at de kvindelige indsatte er tvunget til at arbejde i op til 17 timer om dagen, bliver udsat for misbrug, og at hun selv gentagne gange har fået dødstrusler fra fængslets souschef, fordi hun har indgivet en klage over forholdene.

Tolokonnikova sidder sammen med yderligere et medlem af Pussy Riot, Maria Alyokhina, fængslet i to år for »hooliganisme« efter en regeringskritisk happening i en russisk katedral.

I juni i år valgte Maria Alyokhina efter 11 dage at stoppe den sultestrejke, hun selv havde indledt med krav om bedre personlig sikkerhed, da kravet blev mødt.

Den tredje dømte kvinde fra punkgruppen, Jekaterina Samutsevitj, blev løsladt i oktober sidste år efter en appelsag.

 

Dagens Gossip