Sultne russere åd deres kammerat

To russiske mænd, der blev reddet i november efter at have være forsvundet fire måneder på den endeløse taiga i den fjernøstlige del af det vidtstrakte rige, har ædt liget af en af deres kammerater, skriver medier i Rusland mandag.

En gruppe på fire mænd forsvandt i august på en flodfisketur i den øde region Jakutien i den østlige Rusland, et af de mest øde og ugæstfri steder på Jorden.

Kun to af mændene blev i slutningen af november fløjet med helikopter i sikkerhed, og fundet af menneskerester ved deres lejrplads fik efterforskere til at åbne en drabssag, mens rygter om kannibalisme begyndte at cirkulere.

De to overlevende er ikke blevet anholdt, men de har status af vidner i drabssagen. Meget tyder på, at efterforskerne nu er sikre på, at der har fundet kannibalisme sted.

- Under afhøringen har et af vidnerne afgivet forklaring og sagt, at der har fundet kannibalisme sted, siger en efterforskningskilde til avisen Kosomolskaja Pravda.

- Det var ikke drab. De åd manden, efter at han var død, fordi han ikke kunne udstå forholdene, siger kilden.

Nyhedssitet i Jakutien, NVPress.ru citerer også lokale efterforskere for, at lystfiskeren Aleksandr Abdullajev har erkendt, at han og den anden overlevende Aleksei Gorulenko åd liget af Andrej Kurosjkin.

- Ifølge Abdullajev, så døde Kurosjkin en naturlig død. Han frøs ihjel, og både han og Aleksei Gorulenko levede højt på kødet af kammeraten i ugevis, skriver NVPress.ru.

Efterforskere fra Jakutsk, hovedstaden i Jakutien, bekræftede for første gang officielt i sidste uge, at de undersøgte kannibalisme som en mulig forklaring.

Den lokale gren af Undersøgelseskomitéen SK sagde, at de i sidste uge havde fløjet en af fiskerne, formentlig Abdullajev, ud til stedet, hvor de blev fundet, for at lede efter den fjerde mand, Viktor Komarov.

De fandt fiskernes firehjulstrukne Uaz, som var sunket halvt ned i en frosset flod. Men den fjerde fisker blev ikke fundet. De to overlevende blev fundet 150 kilometer fra køretøjet.

/ritzau/AFP