Sun-Air vil alligevel ikke flyve fra Esbjerg

Indenrigsruten mellem København og Esbjerg bliver ikke genfødt. I hvert fald ikke med Sun-Air som operatør. Det står klart efter at selskabet har besluttet at bruge tre nye fly, som selskabet får leveret i 2013, på regionale udenrigsruter fra jyske lufthavne.

- I de sidste 25 år har vores strategi været at flyve direkte ud af Jylland til europæiske storbyer. Det har vi gode erfaringer med og det vil vi fortsætte med, siger Sun-Airs kommercielle direktør, Kristian Tvergaard, til check-in.dk.

Sammen med det lokale erhvervsliv i Esbjerg har selskabet ellers i mere end et år arbejdet med planer om at genåbne den indenrigsrute, som blev lukket i 1999. Beslutningen om ikke at genåbne ruten betyder også, at Sun-Air heller ikke genåbner den populære rute mellem København og London City, som både SAS og British Airways tidligere har forsøgt sig på. Planen var nemlig at lade et fly flyve Esbjerg – København – London City og tilbage igen morgen og aften på hverdage.

Det dominerer fly i Sun-Airs flåde er det 32-personers Donier 328-jet fly.

- Den flytype er bare bedre til udenrigsruter end til korte indenrigsruter, konstarer Kristian Tvergaard.

Sun-Air har endnu ikke lagt sig fast på hvilke nye udenrigsruter selskabet agter at åbne fra Jylland. Men blandt de jyske virksomheder er der blandt andet interesse for destinationer som Prag og Birmingham.

 

Dagens Gossip