Sundhed: Løkke vil bruge én milliard mere end Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterede onsdag SR-regeringens sundhedsudspil med 15 milliarder kroner ekstra til blandt andet kræft, kronikere og bedre akutmodtagelser.

Torsdag var det så Venstre og Lars Løkke Rasmussen, som præsenterede deres bud på, hvordan sundhedsvæsnet skal forbedres i de kommende år.

Det skete med et løfte om at bruge én milliard kroner mere end regeringen:

- Vi deler regeringens analyse af, at der er behov for at afsætte 15 milliarder kroner ekstra til sundhed og ældre i de kommende år. Dem sætter vi af, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Men derudover ønsker vi at prioritere én ekstra milliard kroner i 2016-17 til at hjælpe ældre medicinske patienter. Dem, der ligger på gangene, eller som måske bliver indlagt unødigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre opstiller i udspillet syv punkter, man vil forbedre i de kommende år. Blandt andet skal ventetiden til diagnose og behandling nedbringes. Kræftpatienterne skal behandles til tiden, og overbelægningen skal reduceres markant.

Samtidig skal der være mere lighed i sundheden forstået på den måde, at overlevelsesmulighederne ikke længere skal varierer så markant fra landsdel til landsdel.

Pengene skal ifølge Venstre skaffes ved at skære i udviklingsbistanden og genindføre starthjælpen og et kontanthjælpsloft i en "moderne" form.

- En ny regering vil i alt spare 20 milliarder kroner på udviklingsbistand og den forfejlede udlændingepolitik. Og bruge pengene i Danmark, hedder det i udspillet.

Venstre har tidligere fortalt, at man også vil finansiere andre tiltag via besparelserne på udviklingsbistand og udlændingeområdet. Senest partiets ungeudspil. Ifølge Lars Løkke Rasmussen passer pengene dog stadig:

- Den anden dag fremlagde vi et udspil til én milliard kroner, og i dag fremlægger vi et udspil til 16 milliarder kroner. Regnestykket hænger sammen, for vi sparer i alt 20 milliarder kroner, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ser man bort finansieringen - her vil regeringen betale med sine sundhedsmilliarder med en stigning i det offentlige forbrug på 0,6 procent - så er der meget få forskellige i prioriteringerne mellem Venstre og Socialdemokraterne.

Begge partier prioriterer eksempelvis kræftpatienter, ældre, kortere ventetid og lighed i sundhed.

Spørgsmål: Hvad får man ved jeres sundhedsudspil frem for regeringens?

- Først og fremmest, så lægger vi op til at bruge flere penge, end regeringen gør. De vil bruge 1,9 milliarder kroner i 2016. Vi vil bruge 2,4 milliarder kroner i 2016, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip