Sundhedsstyrelsen anbefaler gratis heroin til flere misbrugere

»Vi er blevet kritiseret for at være for restriktive ved ikke at tilbyde ordningen til de brugere, der ikke injicerer heroinen. Nu har vi gransket dokumentation fra udlandet og besluttet at anbefale tabletterne,« siger Anne Mette Dons, tilsynschef i Sundhedsstyrelsen.

Erfaringerne med den tre år gamle ordning er så positive, at Sundhedsstyrelsen gerne så, at flere kommer med, skriver avisen.

Interview med 252 misbrugere, som siden 2010 har været tilknyttet en af udleveringsklinikkerne i København, Aarhus, Odense og Esbjerg, viser, at livskvaliteten på flere områder stiger.

Når det er sygeplejersker, der udleverer heroinen i stedet for pushere bliver helbredet bedre, flere får deres egen bolig og færre lever på gaden.

Og kriminaliteten falder, når der ikke længere skal skaffes penge til misbruget.

»De får en hverdag, der hænger sammen, og det er positivt både for den enkelte og samfundet. Derfor er det værd at give flere muligheden,« siger Anne Mette Dons til Jyllands-Posten.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip