Sundt? Du skal spise kanel for helbredets skyld

Der er kanel på risengrøden, i julesnolderet, på småkagen og i den varme chai.

Kanel er alle steder i julen og det ikke bare smager godt, men er også en kilde til et bedre heldbred, skriver ernæringsøkonom og ekspert i lavkarbo-kost Tatjana Albinus for Familie Journal.

Flere gode grunde

Det er altså en god idé at krydre din jul med lidt kanel, især hvis du døjer med type 2-diabetes for her har kanel en positiv indflydelse på dit blodsukker.

Er du til gengæld sund og frisk kan kanel stadig have en god indvirkning. Her er det især godt for dit kolesterol som sænkes og så hindrer det bakteriers og svampes vækst.

Har du været ude i kulden, så kan du få varmen med en stor og god kop chokolade med kanel fra familiejournal.dk

Pas på med for meget

Kanel indeholder stoffet kumarin, som kan give skader på leveren.

Men ifølge Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri kan et voksent menneske sagtens spise kanel i moderate mængder og børn kan også, hvis forældrene er meget opmærksomme på, at de ikke får for meget.

Indtager du alligevel en ordentlig røvfuld af krydderiet, er du ikke dømt til evige skader på din lever. Så snart du holder op med at spise ting med kumarin, vil dine skader også forsvinde.

Så let er det. Få nogle sunde og nemme kostråd på familiejournal.dk

Kanel er et skønt julekrydderi, men du har brug for at holde bakterier og utøj for døren hele året rundt og derfor er det en god idé også at bruge kanel forår, sommer, efterår og vinter, skriver Tatjana Albinus for Familie Journal.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

Af Familie Journal redaktionen, redigeret af Mette Skøtt, Aller Media

 

Dagens Gossip