Superligaen får ingen ny turneringsstruktur

Der kommer ikke en ny struktur i fodboldens Alka Superliga og 1. division. Det står klart efter et afgørende møde onsdag i Odense mellem de 24 klubber i Superligaen og 1. division

Årsagen er, at der ikke kunne blive enighed om en ny turneringsstruktur.

Det skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse onsdag aften.

To modeller fra det hollandske konsulentfirma Hypercube var på banen. En med 12 hold og en med 14 hold - begge med slutspil - men klubberne kunne ikke blive enige om nogen af dem.

Derfor fortsætter de to bedste danske ligaer som uændret med 12 hold i hver uden et slutspil.

- Med baggrund i Hypercubes grundige analysearbejde har der været forhandlet hele dagen, men desværre kunne klubberne ikke nå til enighed om en ny struktur i denne omgang.

- Det har været en fantastisk lærerig proces, som har givet ny næring til hele fodbold-Danmark, og den lægger mange grundsten for fremtidige udviklingstiltag, som skal bringe dansk fodbold fremad, udtaler Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Det var ellers ventet, at de bedste danske ligaer skulle have ny struktur fra sæsonen 2016/17, eller måske allerede fra efter sommerferien, hvis man kunne blive enige om en ny struktur på 12 hold.

I den forbindelse har Hypercupe i den seneste tid afholdt en række møder med landets bedste klubber og forskellige interessenter i dansk fodbold.

Hypercupe er af den opfattelse, at de danske hold med en ny struktur kan få et kvalitetsløft til at kunne begå sig bedre i de europæiske turneringer.

Man har sammenlignet Danmark med Belgien, der har oplevet fremgang ovenpå en ny turneringsstruktur.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip