Supermarked får forbud: Solgte sprut til stangstiv kunde

Det drejer sig om en afdeling af supermarkedskæden Countdown, som nu kan se frem til den usædvanlige straf.

Tilbage i sensommeren 2012 var de stærkt spirituspåvirkede Adam McBride på vej hen til Countdown i Auckland i New Zealand, hvor han kørte op over en kantsten og ind i en have, inden han med besvær fik parkeret sin bil ved supermarkedet.

Derefter dinglede han særdeles fuld ind i supermarkedet, hvor han kort efter kom ud med 12 øl.

Det så en borger, der ringede til politiet, som efterfølgende rejste en sag mod Countdown, skriver det new zealandske site Stuff.

Politiet fortalte efterfølgende, at Adam McBride var så påvirket ved anholdelsen, at han måtte have hjælp til at komme ud af sin bil.

Nu kommer straffen så mod Countdown, der bliver tildelt et ansvar for at have solgt alkohol til en i forvejen stærkt påvirket borger. Det burde supermarkedet nemlig ikke have gjort.

Mens Countdown har hævdet, at den ansatte i supermarkedet ikke kunne vide at manden var påvirket, viser overvågningsbillederne noget helt andet. Nemlig en mand, der dårligt kunne stå på benene.

Dommen lyder blandt andet på syv dages karantæne fra salg af spiritus, og perioden starter den 10. februar 2014.

Der er tale om en historisk hård dom mod et supermarked, da tidligere domme i New Zealand har lydt på op til fem dages karantæne.

Countdown har ikke ønsket at oplyse hvad dommen kommer til at koste kæden, men kilder siger, at salget af spiritus normalt omfatter omkring ti procent af den samlede omsætning.

Mens supermarkedet altså nu ikkke må lange spiritus over disken i en uge, så er Adam McBride blevet dømt for spirituskørsel.

 

Dagens Gossip