Superpriser: Charterrejser på tilbud i år

Hvis tegnedrengen ikke er helt så spækket i år som sidste år, er der måske alligevel råd til at tager på charterferie og få sol og sommer.

En opgørelse lavet af rejsesøgemaskinen Travelmarket viser, at charterrejserne er en fjerdedel billigere i højsæsonugerne 27, 28, 29 og 30 i år i forhold til ugerne sidste år i juli.

Gennemsnitsprisen for en uge væk fra den danske sommer til de otte mest populære charterdestinationer koster 3131 kroner mod 4105 kroner sidste år.

Det store prisfald hænger nøje sammen med den sydeuropæiske finanskrise - og med de uroligheder der blandt andet har været i Tyrkiet den seneste måned.

Den største rabat i forhold til sidste år får man, hvis man tager en uge til Cypern. Travelmarkedet har fundet en uge hertil for 2342 kroner, hvilket er næsten 49 procent mindre end i 2012.

Priserne på en uges ferie med fly og hotel til Portugal er faldet med mere end en tredjedel til 3551 kroner, mens en uge til Tyrkiet er blevet små 29 procent billigere til 2572 kroner, viser opgørelsen.

Hvis du ikke har noget specielt land i kikkerten og bare vil have en billig ferie sydpå, så kan du i år komme til Bulgarien for 1798 kroner. Det er 22,6 procent mindre end året før.

Italien topper som den dyreste destination med en pris på 4147 kroner - og det er et fald på 11 procent i forhold til sidste år.

Det land, der har været bedst til at holde prisen konstant, er Egypten. Her får man kun 1,38 procent i rabat, og en uge ender på 3722 kroner.

Travelmarket har via søgninger blandt afbudsrejser fundet frem til de billigste syv-dages rejser inklusiv hotel/lejlighed til de otte mest populære rejselande. Og alle lande er faldet i pris.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip