Sur Alex R. smidt ud af løb: 'UCI er til grin'

- Er lige blevet taget ud af La Sarthe af onde og mægtige UCI. Livstidskarantæne af UCI er åbenbart blevet effektueret.

Sporten.dk fik fat i Alex Rasmussen kort efter hans udmelding på det sociale medie, og han understregede, at ovenstående var skrevet med et vist stænk af ironi og frustration. Men tilfreds er han bestemt ikke med UCI, som han skyder hårdt på:

- Det er jo lidt en joke. De (UCI, red.) er til grin, og det ved de også godt selv. Hallo, jeg har taget min straf og mere til. Giv mig nu lov til at cykle, siger Alex Rasmussen i telefonen fra det franske.

I sommeren 2012 blev han idømt karantæne for at have sjusket med sine whereabouts (oplysninger om, hvor han hele tiden befinder sig, så antidoping-myndighederne kan komme og teste ham, red.), men det er ikke doping-relaterede grunde, der er årsag til tirsdagens udelukkelse fra det franske etapeløb.

- Jeg er selv meget overrasket,. Vi kom i går, og Johnny Weltz (sportsdirektør, red.) var inde med min licens, og jeg fik mit startnummer, fortæller Alex Rasmussen og fortsætter:

- Og nummeret tog jeg på her til morgen og stod til start, hvor der så kommer en løbskommissær hen og siger, at der er problemer med holdets forsikring, og at jeg ikke kan stille til start. Men han kan ikke uddybe noget, og jeg ved stadig ikke helt, hvad grunden er. UCI har været umulige at få fat på for at få en uddybning, siger han.

Alex Rasmussen kender ikke helt selv reglerne omkring holdets pligt til at forsikre sig, men han føler sig overbevist om, at hele sagen er et spørgsmål om en petitesse, som kunne være blevet klaret på ingen tid, hvis UCI bare havde styr på deres.

- UCI er nogle klumrehoveder, og det skyldes nok, at de har holdt nogle fridage her i Påsken. Jeg kan ikke lade være med at føle mig lidt personligt forfulgt, siger Rasmussen, der har svært ved at forestille sig, at fejlen ikke ligger hos UCI, men hos sit eget hold, Garmin.

Uanset hvad må han nu se bort fra de fire dages løbserfaring, som Circuit de la Sarthe ville have givet ham, så i stedet ser han med forventning frem til, at formalia kommer hurtigt på plads, så han kan køre Paris-Roubaix i weekenden.

 

Dagens Gossip