Sur minister: Juledans er ikke arbejdsskade

Det er på kanten af det rimelige, når et danseuheld under julefrokosten skal regnes som en arbejdsskade.

Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en kommentar til en udmelding fra Arbejdsskadestyrelsen.

- Det er klart på kanten af meningen med at have et arbejdsskadesystem, siger Mette Frederiksen, der betegner sin holdning som "sund fornuft".

- Vi har det system, fordi mennesker kommer alvorligt til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde, og det inkluderer ikke et dansegulv, mener ministeren.

Arbejdsskadestyrelsen vurderer, at danseuheld under julefrokosten skal regnes som en arbejdsskade, fordi julefrokosten vil være arrangeret af arbejdsgiveren og afholdes i arbejdsgiverens interesse.

- Jeg vil gerne beskytte det arbejdsskadesystem, vi har i Danmark. Der skal vi passe på med ikke pludselig at inkludere noget, der ikke har med arbejdsskadesystemet at gøre, siger Mette Frederiksen.

Hun har nu bedt Arbejdsskadestyrelsen komme med et bud på, om ikke man fremadrettet kan gøre tingene "på en klogere måde".

- Det er vigtigt, at vi bruger vores sunde fornuft. Det kan man ikke sige, det er, når det handler om en dans på et dansegulv, tilføjer ministeren.

Arbejdsskadestyrelsen har ifølge Fagbladet 3F forklaret, at arbejdsgiverens interesse i arrangementet viser sig ved, at arbejdsgiveren tager del i planlægningen.

Og i forhold til en arbejdsskade betyder promillen ikke noget. Det er ikke forbudt at være beruset til en fest - og man kan godt få anerkendt en skade, selv om man er beruset, lyder forklaringen.

 

 

Dagens Gossip