Sure ryttere: Stop hetzen mod Froome

Den massive mistænkeliggørelse af Chris Froome må stoppe.

Det er budskabet fra de professionelle cykelrytteres organisation (CPA), som har fulgt den megen debat om, hvorvidt den førende i Tour de France er dopet eller ej.

- Det er ikke fair at bebrejde en person, når man ikke har beviser mod ham, siger Gianni Bugno, præsidenten for CPA, ifølge cyclingnews.com.

- Vi kræver mere respekt for Chris og for alle rytterne. Vi er vidne til daglige angreb på rytternes værdighed på en måde, som ikke længere kan tolereres, siger Gianni Bugno, der selv er tidligere dobbelt verdensmester og vinder af Giro d'Italia.

Chris Froome har vundet tre etaper i årets Tour de France og har undervejs vist en overlegenhed, der har fået mange til at tvivle på, hvorvidt han kører uden brug af forbudte medikamenter.

Fortiden med snydere som Lance Armstrong, Bjarne Riis, Floyd Landis, Richard Virenque og Michael Rasmussen som nogle af de prominente navne, sætter fortsat spor i folks opfattelse af cykelsportens aktive udøvere.

Det er ærgerligt, mener Gianni Bugno.

- Nu har vi det paradoks med Froome, at en atlet offentligt bliver fordømt, uden at der er beviser mod ham, siger han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip