Suspekt og Lukas Graham på Grøn Koncert

Nu tilføjer Tuborg og Muskelsvindfonden to stærke og vidt forskellige navne til årets Grøn Koncert.

Det er Suspekt, der lægger op til et brag af en fest med sin hårde hiphop, mens Lukas Graham står klar til at underholde Grøn Koncert med sin helt særlige ghettopop.

Tim Christensen og Mads Langer sammen på Grøn Koncert

Programmet tæller allerede et unikt mash-up mellem Mads Langer og Tim Christensen samt Burhan G, Lågsus og Shaka Loveless.

Suspekt: Hård hiphop med gæster

I år er det 15 år siden, Suspekt udgav deres selvbetitlede debutalbum. Siden da er der kommet tre yderligere til – senest Elektra, der udkom i 2011 og strøg helt til tops på albumhitlisten. I slutningen af sidste år blev den hårde hiphop-gruppe mednomineret til en amerikansk Grammy for deres medvirken på Kendrick Lamars debutalbum, Good kid, m.A.A.d. city.

Suspekt består af medlemmerne Bai-D, Orgi-E og Rune Rask, og foruden deres fælles hiphop-gruppe, står de også bag pladeselskabet Tabu Records, som blev etableret i 1998.

De tre Albertslund-drenge optrådte for første gang på Grøn Koncert i 2008, og i 2010 vendte de tilbage med supergruppen Selvmord, der også tæller L.O.C.

Burhan G og Lågsus til Grøn Koncert

- Vi kommer tilbage med et brag, det er der ingen tvivl om. Publikum skal glæde sig til en fest. Vi kan afsløre, at vi tager Jooks med. Vi har et rigtig tæt samarbejde, og dét skal kulminere til sommer. Og så kan det jo være, vi inviterer et par andre musikere med. Det vil tiden vise, fortæller Suspekt.

Lukas Graham: Ghettopop til folket

Det er gået stærkt for bandet Lukas Graham, siden de unge christianitter skrev under på pladekontrakten med Copenhagen Records i 2011. Bandets blanding af pop, soul og funk – som de selv kalder ghettopop – er i dén grad faldet i befolkningens smag.

Udover forsanger Lukas Forchhammer består bandet af trommeslageren LoveStick, bassisten Magnúm og nuværende pianist Kasper Daugaard.

Ordinary Things – det første store hit fra Lukas Graham – blev valgt som P3s Uundgåelige i oktober 2011, og efterfølgende kårede lytterne den til P3 Lytterhittet ved P3 Guld med hele 53 % af stemmerne. Siden er fulgt hitsingler som Drunk In The Morning, Criminal Mind og Don’t Hurt Me This Way.

Debutalbummet blev udsendt internationalt i 2012, og i januar i år modtog Lukas Graham den prestigefyldte EU-pris European Border Breakers Award, der netop gives til kunstnere, der har opnået succes med deres første internationale udgivelse.

Lukas Graham spillede også på Grøn Koncert sidste år. Men de fire unge mænd nøjedes ikke med at spille – de stod også i baren, ligesom de meldte sig ind i Det Grønne Kræv – holdet af frivillige på Grøn Koncert. Kræv’erne tildelte også drengene årets Respektpris, som går til den kunstner, der har gjort noget særligt for de mange frivillige.

- Sidste år sagde vi, at hvis vi kunne få lov til at spille på Grøn Koncert hvert år, så behøvede vi ikke mere. Det var så godt sidste år! I år kommer vi til at spille nogle nye numre og laver et sæt specielt til Grøn Koncert – skræddersyet til det grønne publikum. Det er musikken der er i fokus på Grøn Koncert - uanset om du er høj, lav, tyk, tynd, handicappet eller ikke handicappet. Grøn Koncert er respekt, der er plads til forskelligheder, plads til forskelle – der er plads til det hele på Grøn Koncert, fortæller Lukas Graham.

Shaka Loveless klar til Grøn Koncert

Grøn Koncert går i gang i Kolding 17. juli og slutter i København 27. juli.

Turnéplan:

17. juli 2014: Kolding, Hylkedalvej, Seest.
18. juli 2014: Randers, Paderup, arealet mellem Hammelvej og Paderup Boulevard.
19. juli 2014: Århus, Marienlystvej, 8210 Aarhus V. OBS: Ny location!
20. juli 2014: Ålborg, "Trekanten" ved Hvorup Kirkevej.
24. juli 2014: Esbjerg, Skibhøj.
25. juli 2014: Odense, Dyrskuepladsen.
26. juli 2014: Næstved, Holsted Nord - Ringstedgade/Holsted Allé, Næstved. (Indgangen er ud mod Holsted Allé.)
27. juli 2014: København, Valbyparken.

 

Dagens Gossip