Suzanne Bjerrehus: Ud med halalslagtninger - ind med frikadeller og leverpostej

I kølvandet på debatten om halalslagtninger melder Suzanne Bjerrehus nu ud om danske værdier.

Kyllinger er i årevis blevet halalslagtet og bragt i kølediskene i danske supermarkeder, Hvidovre Hospital er gået helt over til halalslagtning og flere børnehaver og skoler er i gang med at afskaffe den danske nationalspise som frikadeller og leverpostej.

Og det kan blandt andet blive Danmarks undergang, mener Suzanne Bjerrehus:

- Den evige bøjen af over for en fremmed kultur bliver Danmarks undergang. De små skridts politik. Salamimetoden. Jeg nægter at reducere debatten til et spørgsmål om danskerne kan smage forskel på en almindelig slagtet og halalslagtet bøf. Det handler om, hvordan fremtiden skal se ud, skriver hun på Facebook og fortsætter:

- Skal en fremmed religion dominere det offentlige rum? Kønsopdelte svømmehaller? Små piger i burka? Må drenge og piger ikke dele skoleklasse? Skal religionskritik forbydes? Er hunde og svin urene? Skal firmaer droppe julefrokosten? Hvornår har den danske befolkning fået nok?, spørger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Hun mener ikke, at Danmark skal have et multi-kulturelt samfund.

- Jeg elsker den danske kultur, hvor kvinder og mænd er ligestillede, hvor man kan ligge topløs på stranden, hvor religioner kan leve side om side, hvor man klapper sin hund, drikker sig i hegnet og utroskab ikke straffes og homoer blive gift. Vi har en særlig dansk kultur uden at man er sig særlig bevidst om den. Vi har brugt århundreder på at udvikle vores folkelige kultur, vi har i dag. Den skal ikke punkteres af alt, hvad der vælter ind over grænsen og slet ikke af en totalitær kultur, der tvinger os tilbage i udviklingen, fortæller Suzanne Bjerrehus.

Hun mener dog, at der skal være plads til andre kulturer, men danskerne skal lade være med, at lade sig køre over af andre kulturer. Der er ifølge hende forskel på, at tillade andre kulturer og så lade sig køre over af det.

- Vi er mange der er vågnet op til modstand. Nu er vi selv i et overtolerant vestligt samfund ved at nå smertegrænsen. Der bliver stigende modstand mod islamisering af vores hverdag, slutter Suzanne Bjerrehus.

 

Dagens Gossip