Svækket Guldfirer roer sikkert i EM-finalen

Der var spænding omkring Guldfirerens styrke forud for EM i polske Poznan, men det danske medaljehåb havde ingen problemer med at ro sig videre til søndagens finale.

Guldfireren vandt lørdag sit semifinaleheat i tiden 5 minutter og 55,27 sekunder. Det var samtidig blot en enkelt hundreddel af et sekund langsommere end Frankrig, der satte dagens bedste tid i heatet før danskerne.

Jens Vilhelmsen har op til EM erstattet rutinerede Morten Jørgensen, som er blevet hjemme på grund af overtræning.

Derfor var målsætningen i første omgang ikke skruet ind på medaljer, men blot på en finaleplads. Det lykkedes altså i ganske suveræn stil.

Ud over Vilhelmsen består Guldfireren af Kasper Winther Jørgensen, Jacob Søgaard Larsen og Jacob Barsøe.

Sidstnævnte var meget tilfreds med lørdagens semifinale.

- Alt spillede. I dag roede vi kaproning, som vi ikke formåede i går. Vi ramte hinanden utroligt godt, og alle fik arbejdet for alle.

- Og når vi rammer den, som vi gjorde i dag, så kan vi for alvor ro stærkt. Og det giver selvfølgelig nogle rigtigt gode perspektiver for finalen, siger Jacob Barsøe i en pressemeddelelse.

Søndag er der desuden flere danskere i kamp om medaljer.

OL-sølvvinderen Fie Udby Erichsen roede sig i finalen i kvindernes singlesculler, da hun blev nummer to i sit semifinaleheat. I alt blev danskeren noteret for fjerdebedste tid.

I letvægtsdobbeltsculleren satte Anne Lolk og Juliane Rasmussen ligeledes fjerdebedste tid og er finaleklar. Det samme er Anne Andersen og Hedvig Rasmussen i kvindernes toer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip