Svært start på året for Danfoss

28/05/2013 12:25

BNB

Nyheder
Det blev ikke den nemmeste start på året for industrikæmpen Danfoss. Selskabet kom ud af første kvartal i år med en omsætning på 8,063 mia. kr., hvilket er en nedgang på fire pct. i forhold til samme periode sidste år. Den lavere toplinje sætter også sine aftryk på bundlinjen, hvor resultatet af den primære drift blev et plus på 638 mio. kroner. I 2012 startede Danfoss med et plus på 796 mio. kr. Trods det forventer Danfoss stadig en beskeden vækst i omsætning for hele 2013, og at resultatet af primær drift vil stige tilsvarende. Danfoss skriver, at den usikkerhed, som har præget 2012 vil vare ved hele 2013. Væksten på selskabets markedet vil ikke blive særlig stor med klima- og energiløsninger samt globalisering som de områder, hvor det vil gå bedst. De foreløbige resultater for i år er præget af pæn fremgang i BRIK-landene, og det var med til at afbøde effekterne af dyk i økonomierne på de store traditionelle markeder i USA og Europa. »I Europa blev salget særligt påvirket af markant nedgang for solenergi i EU og ændringer i de tyske og danske tilskudsordninger,« skriver Danfoss i regnskabet. »Solar inverter-forretningen nød sidste år godt af tilskudsordningerne, hvilket betød et midlertidig opsving i slaget,« hedder det videre.

Mest læste i dag

Det blev ikke den nemmeste start på året for industrikæmpen Danfoss. Selskabet kom ud af første kvartal i år med en omsætning på 8,063 mia. kr., hvilket er en nedgang på fire pct. i forhold til samme periode sidste år.

Den lavere toplinje sætter også sine aftryk på bundlinjen, hvor resultatet af den primære drift blev et plus på 638 mio. kroner. I 2012 startede Danfoss med et plus på 796 mio. kr.

Trods det forventer Danfoss stadig en beskeden vækst i omsætning for hele 2013, og at resultatet af primær drift vil stige tilsvarende. Danfoss skriver, at den usikkerhed, som har præget 2012 vil vare ved hele 2013.

Væksten på selskabets markedet vil ikke blive særlig stor med klima- og energiløsninger samt globalisering som de områder, hvor det vil gå bedst. De foreløbige resultater for i år er præget af pæn fremgang i BRIK-landene, og det var med til at afbøde effekterne af dyk i økonomierne på de store traditionelle markeder i USA og Europa.

»I Europa blev salget særligt påvirket af markant nedgang for solenergi i EU og ændringer i de tyske og danske tilskudsordninger,« skriver Danfoss i regnskabet.

»Solar inverter-forretningen nød sidste år godt af tilskudsordningerne, hvilket betød et midlertidig opsving i slaget,« hedder det videre.